20/11/2010

750 szó

A 750 Words nevű oldal legalább olyan motiváló, mint a Write or Die alkalmazás. A lényege, mint a nevéből is kiderül, hogy írjunk naponta legalább hétszázötven szót. Teljesen mindegy, hogy miről, akár napló is lehet belőle, csak legyen meg a szószám. A program automatikusan jelzi, hogy mennyi van még hátra, és azt is, hogy mennyi idő alatt teljesítetted. Elmenti a bejegyzéseidet, hogy bármikor visszanézhesd őket, mások viszont nem látják, így tényleg azt és úgy írsz, ahogy szeretnél.

Hogy egy kis tétje is legyen a dolognak, a bejegyzéseidért pontokat kapsz. Ha egyáltalán elkezdesz írni, azért egy pont jár, ha eléred a hétszázötvenet, azért kettő, sőt ha napokig folyamatosan eléred a célt, akkor még több. A teljesítményed függvényében kis jelvényeket is kapsz, amik megjelennek a neved mellett.

Emellett lehetőség van kihívásokra is. Ha jelentkezel, vállalod, hogy a következő hónapban minden nap teljesíted a hétszázötven szót. Ha sikerül, a neved felkerül a dicsőségfalra, ha viszont nem, a szégyenfal vár rád.


Jó érzés naponta kötöttségek nélkül írni egy kicsit. Leírod, ami először eszedbe jut, aztán egyik gondolat szüli a másikat, és végül teljesen máshol lyukadsz ki, mint ahonnan elindultál. Ez a gyakorlat többször segített már nekem logikusan megfogalmazni olyan dolgokat, amiket korábban csak éreztem és nem tudtam szavakba önteni.

Próbáld ki Te is :)

No comments:

Post a Comment