17/11/2010

Write or Die alkalmazás

Sokszor érzem úgy, hogy valamit már nagyon kellene írni, de egyszerűen nincs hozzá motivációm, ha pedig mégis nekiülök, percről percre találok valami apróságot, amivel - szándékosan vagy sem - elterelhetem a figyelmem. Olyan is előfordul, hogy nagyon is inspiráltnak érzem magam, de ahelyett, hogy csak írnék és írnék, megállok gondolkozni, kijavítok, átírok ezt-azt, és mire mennem kell, alig néhány mondattal jutottam előrébb.

Ha neked is szükséged van valamire, ami folyamatosan bökdös és emlékeztet rá, hogy hahó, igenis írni kellene, talán hasznosnak fogod találni a Write or Die alkalmazást. Már a neve is biztató, ugye?


Az alkalmazás lényege, hogy megszabhatsz magadnak egy szószámot, és hozzá egy időkorlátot, ami alatt azt teljesíteni akarod. Beállíthatod továbbá, hogy milyen következményei legyenek, ha abbahagyod közben az írást. A módtól függően jelenhetnek meg felugró ablakok, mérges vörös színűre változik az oldal háttere, de ha nagyon szigorú vagy magaddal szemben, a program még a már leírt szavakat is elkezdi kitörölni, ha ellustulsz menet közben. Ha teljesítetted a megadott szószámot, vagy ki akarsz lépni, lehetőség van elmenteni a munkádat.

Megéri kipróbálni, ha egy kis ösztönzésre van szükséged :)

No comments:

Post a Comment