29/11/2010

Brainstormer


Ha elkezdenék írni a szobámban lévő tárgyakról, előbb-utóbb még abból is kikerekedne egy történet a plüssállatok titkos éjszakai életéről, vagy hasonló. Nem kell tehát messzire mennem olyan ötletekért, amik megmozgatják a fantáziámat. Annál nagyobb kihívás viszont, ha megadott szempontok szerint kell írnom. Hogy illesszek bele mindent, hogy kapcsolódnak össze a dolgok?

Ezért is találom izgalmasnak Andrew Bosley találmányát. A Brainstormer olyan, mint egy szerencsekerék, amelynek három különálló lapja van. Mindegyik lapon témák, konfliktusok, helyszínek, jellemző tulajdonságok és sok más elem található. Van a keréken egy Random feliratú gomb, amit megnyomva a kerék pörögni kezd és a végén mindegyik lapról kiválaszt neked valamit. A lapok egyénileg is mozgathatók.


Rengeteg kombináció létezik, és csak rajtad múlik, hogy miféle történetbe illesztesz bele viszonzatlan szerelmet, eszkimókat és egy versenyautót. Akár ötlet nélkül vagy éppen, akár egy kis kihívásra vágysz, a Brainstormer alaposan próbára teszi a kreativitásodat. Gyakorlásnak mindenképpen hasznos, és ki tudja, talán megihlet hosszabb időre is :)

No comments:

Post a Comment