26/12/2010

Karácsonyi karaktertipp

Nagyon boldog karácsonyt kívánok! : )


Noha itt az ünnep, nagy a sürgés-forgás, ne feledkezzünk meg egészen a történeteinket benépesítő szereplőkről sem! Ugyanúgy, ahogy nekünk, nekik is megvan a maguk kívánságlistája.

Elgondolkodtatok már azon, hogy egy-egy szereplőtök minek örülne a legjobban? Sőt, hogy a viszonyuk alapján az egyes karakterek mit adnának egymásnak? Maguk készítenek ajándékot, vagy az utolsó pillanatban vesznek valamit egy leárazáson? Mit jelent számukra az ünnep, hogyan töltenék legszívesebben?

Még ha olyan világról írsz is, ahol nem létezik a karácsony, hasznos lehet, ha utánajársz ennek a kérdésnek, mert sokat elmond egy emberről, hogy mi a leghőbb vágya, és miért éppen az, ami. Segíthet, hogy jobban megismerd a szereplőidet.

Én egy kézitükröt adnék a főszereplőmnek - ideje, hogy megbarátkozzon önmagával :)

És ti?

5 comments:

  1. Szia!

    Huhh, én valószínűleg egy igaz barátra nyitnám fel a szemét, aki előtt tényleg nem kellene színészkednie, és szerepet játszania :)

    Nocy :)

    ReplyDelete
  2. Szia!

    A főhősöd emlékeztet az egyik karakteremre. Vajon meddig bírnak elbújni az álarc mögött? :)

    Köszönöm, hogy írtál!

    ReplyDelete
  3. Szia!

    Én... öhm... az egyik főszereplőmnek adnék végre egy olyan pasit aki nem követelőző és igazán szereti és mindent megtenne érte, hogy ne szenvedjen folytonosan.
    A másik történetemnél pedig valakit aki fejbe kólintja és felnyitja a szemét a valóságra még mielőtt késő lesz, ja és az legyen egy pasi, hogy belé legyen szerelmes. :)

    ReplyDelete
  4. Szia Zoé!

    Ezek szerint, feltételezem, nem hiányzik az írásaidból a romantika :)
    Az én szereplőimre is ráférne a szerelem. Ki tudja, talán nincs is olyan messze tőlük :P De előbb saját magukat kell rendbe szedniük, különben csak ártanának egymásnak...

    ReplyDelete
  5. Az exkaraktereimnek...az egyiknek valami szuperképesség kéne, mert úgysem nyugszik addig, amíg tökéletessé nem varázsolja a világot. Ő biztos nagyon személyes ajándékokkal hozakodik elő, és lehet kézzel készített, bolti vagy egy szívesség, attól függően, mire van szüksége a másiknak. PLusz egy süti, mert a főzés az erőssége és egy kis édesség még senkinek nem ártott. Talán a fogyókúrázoknak. Azt hiszem,nekik nem adna sütit. Hacsaknem valami update-eset vagy ilyesmit. Ennyit a tömörségről. Pfff

    ReplyDelete