21/08/2011

Sztoridoktor - A beküldés feltételei

Tegnap lezárult a szavazás, hogy lenne-e igény egy beküldős-kritizálós rovatra. Tizenhárom igen szavazat érkezett, hárman azt mondták, ők nem küldenének be írást, de másokét szívesen olvasnák, nemmel pedig nem szavazott senki. Köszönöm mindazoknak, akik válaszoltak a kérdésre. Az eredmény alapján úgy döntöttem, vágjunk bele egy ilyenbe. :) Az új rovat neve Sztoridoktor (tudom, hülye név, ha bárkinek van más javaslata, szívesen fogadom), melyet ezentúl szombatonként olvashattok a blogon.


Felkerült Nocy novellája, mely alapján láthattátok, mire is gondolok pontosan (aki még nem látta, a lentebbi bejegyzésben elolvashatja). Ha nem ijesztett el titeket a sok színes megjegyzés és igényt tartotok rá, hogy hasonló módon belemásszak az írásotokba, olvassátok el a beküldés feltételeit:


A játékkal ellentétben itt nemcsak novellát, hanem regényrészletet is küldhettek, ebben az esetben viszont kérlek titeket, mellékeljétek a megértéséhez szükséges háttérinfót. A novella terjedelme lehetőleg ne haladja meg a 2000 szót, a regényrészleté a 700 szót (kicsivel több még belefér).

Egyetlen poszton belül nincs lehetőség arra, hogy egy írást mindenre kiterjedően megvizsgáljak, ezért feltétlenül írjátok bele a levélbe, pontosan mire vagytok kíváncsiak, véleményíráskor mire fektessem a hangsúlyt - ez különösen regényrészlet esetében fontos, az szempontok nélkül csak lógna a levegőben.
A megjegyzéseim nem minősülnek teljes értékű kritikának. Nem az a célom, hogy eldöntsem, ez az írás most "rossz" vagy "jó", hanem hogy megpróbáljam megválaszolni az író kérdéseit, esetleg javaslatot tenni rá, hogyan fejleszthetné a technikáját. A "jó" írás szubjektív dolog, éppen ezért kérlek benneteket, ne olyasmit kérdezzetek, hogy "neked tetszik ez a novella?", hanem valami konkrétat, például hogy hiteles-e a párbeszéd.

A levelet az olivia (pont) green11 (kukac) gmail (pont) com címre küldhetitek, a tárgyhoz sztoridoktort írjatok. Ha megkaptam a levelet, egy-két napon belül vissza fogok jelezni. Ellenkező esetben szóljatok itt a blogon, és megoldjuk.

Huh... nem látom még pontosan, mibe vágtam bele, de remélem, a segítségetekkel működni fog a dolog. :)

4 comments:

  1. Szerintem a rovat neve abszolút tökéletes. :-DDD

    ReplyDelete
  2. I am very agitated that I have discovered your post because I have been penetrating for some information on this for about two hours. You have helped me a lot undeniably and by reading this article. I have found much new and valuable information about this subject. I was guessing if you could write a little more on this subject? I’d be grateful if you could involved a little bit more.
    Thanks for sharing it.
    Get essay writing service uk from www.onlinewritingservice.co.uk/essay-writing-service.aspx

    ReplyDelete
  3. I just wanted to say that I found your site via Goolge and I am glad I did. Keep up the good work and I will make sure to bookmark you for when I have more free time away from the books. Thanks again!
    coursework writing services uk

    ReplyDelete